Circus Op Post 2016

Kaart niet beschikbaar

Date/Time
Date(s) - 06/04/2016
3:00 pm - 8:00 pm

Location
kiekenkot

Categories


Dit jaar organiseert Op Post de 31ste editie van haar jaarlijkse circus. Op woensdag 6 april geven onze leden het beste van zichzelf in een prachtige voorstelling. Het circus gaat door op het veldje achter de pastorij van Haasrode in de Milsestraat.
Er is een voorstelling om 15.00 en om 20.00.
Dit jaar gaat onze opbrengst naar 2 goede doelen Let Us Change en Leuven laat Nepal leven.

Let Us Change

Let Us Change (LUC) is een organisatie die voornamelijk instaat voor de opvang van straatkinderen in Ethiopië. Vandaag de dag hebben we drie tehuizen in Awassa, waarin we 65 kinderen opvangen.
Naast de opvangtehuizen zetten wij ons in voor bedelaars en kansarme gezinnen in de regio. Verder genereren we inkomsten en jobs met een eigen weverij en een kleine bakkerij. Ten slotte doet Let Us Change aan samenlevingsopbouw door hulp te bieden aan kansarmen, dit in samenwerking met de lokale overheid. Ook planten we boompjes in de ruime omgeving van de stad om de erosie in het meer van Awassa tegen te gaan.
Let Us Change ging van start in 2009 en kent sindsdien een sterke groei. Hierbij blijven we steeds trouw aan onze waarden en normen. Zo willen we de Ethiopische cultuur en haar tradities behouden binnen de kindertehuizen, zowel in de werking als in de opvoeding. Verder zijn transparantie, eerlijkheid, solidariteit en kwaliteit belangrijke waarden die bijdragen aan onze visie.

Leuven laat Nepal leven

In april van vorig jaar werd Nepal door een zware aardbeving aardbeving getroffen. Het schooltje van Gorakhani, een dorpje in de buurt van de Mount Everest, werd onbruikbaar, zodat de kinderen nu in houten hokken les volgen. De wind waait er hard doorheen en vaak moeten de kinderen terug naar huis omdat ze bibberen van de kou. Om hen terug zo snel mogelijk een dak boven het hoofd te geven, is er geld nodig. Dat geld kunnen de mensen daar niet verdienen. Ze zijn arm en hebben enkel genoeg om van te leven.
Vroeger mochten de kinderen niet naar school omdat er te veel werk op de boerderij was. De meeste kinderen wandelen 30 minuten tot een uur om naar het schooltje te komen. Zonder de school kunnen ze nooit een beroep leren, zodat ze dan verplicht zijn om als volwassene zware lasten op hun rug te dragen, als Sherpa in de bergen. Of ze moeten hun familie verlaten als ze groot zijn om in de stad werk te zoeken. Maar zonder diploma vinden ze geen werk. We willen graag die kinderen de mogelijkheid geven om te studeren door voldoende leraars en schoolgerief te voorzien. Nu is er soms maar één leraar voor 90 kinderen? De schoolboeken zijn vaak zo oud dat ze onleesbaar zijn geworden.
Willen jullie meewerken om kinderen in Nepal een eerlijke kans te geven?

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *